Menu
Καλάθι αγορών

Τρόφιμα

Κωδικός: 9789601220420
Η Αναλυτική Χημεία είναι ίσως ο σπουδαιότερος κλάδος της Χημείας, γιατί αποτελεί την εφαρμογή στην πράξη όλων των θεωρητικών γνώσεων, οι οποίες αναφέρονται στη δομή και συμπεριφορά των φυσικών και τεχνητών υλών. Στο παρόν εγχειρίδιο καταβάλλεται προσπάθεια να δοθούν, με όσο το δυνατόν απλούστερο τρό..
20,00€
Χωρίς ΦΠΑ:20,00€
Κωδικός: 9789607920775
Τη στιγμή που εμφανίζεται στην αγορά αυτό το βιβλιαράκι, έχει ήδη ολοκληρωθεί μέσα στην κοινωνία μια σημαντική αλλαγή. Μετά από τις τρομακτικές εμπειρίες του Τσερνομπύλ, του σκανδάλου του χοιρινού κρέατος, της νόσου των τρελών αγελάδων, καθώς και από τις συνεχείς εκθέσεις του Τύπου για μεταλλαγμένα ..
15,00€
Χωρίς ΦΠΑ:15,00€
Κωδικός: 9786182021538
Δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο κινδυνεύουν από μη ασφαλή τρόφιμα, εκ των οποίων εκατομμύρια αρρωσταίνουν, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο επειδή καταναλώνουν μη ασφαλή τρόφιμα. Η ασφάλεια τροφίμων, λοιπόν, σώζει πραγματικά ζωές. Η εφαρμογή πρακτικών που εξασφαλίζουν την ασ..
20,00€
Χωρίς ΦΠΑ:20,00€
Κωδικός: 9789601209135
«Η ταχεία ανάπτυξη των βιομηχανιών τροφίμων και οι διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών για ασφαλή τρόφιμα με βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά οδήγησαν στην αύξηση του αριθμού και της συχνότητας των ελέγχων. Στα πλαίσια αυτά, ο αρχικός εμπειρικός και χωρίς καμία συγκεκριμένη συχνότητα έλ..
43,00€
Χωρίς ΦΠΑ:43,00€
Κωδικός: 9789604187119
Περιέχει: Συστήματα Μονάδων, ΜΕΡΟΣ Α: ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Εισαγωγή στην Εφαρμοσμένη Θερμοδυναμική, Ο 1ος Θερμοδυναμικός Νόμος, Το Εργαζόμενο Ρευστό, Θερμοδυναμικές Μεταβολές, Ο 2ος Θερμοδυναμικός Νόμος, Η Ψυκτική Μηχανική, Ψυχρομετρία, Καύση, ΜΕΡΟΣ Β: ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΑΣ, Η Με..
25,78€
Χωρίς ΦΠΑ:25,78€
Κωδικός: 9789604564521
Το βιβλίο "Βασικές αρχές τοξικολογίας" αποσκοπεί στο να μεταδώσει στους αναγνώστες του, με απλό και κατανοητό τρόπο, όλες τις απαραίτητες και βασικές γνώσεις για την κατανόηση των σύγχρονων θεμάτων που απασχολούν την επιστήμη της τοξικολογίας. Αρχικά, παρουσιάζεται μια ιστορική αναδρομή όσον αφορά..
19,08€
Χωρίς ΦΠΑ:19,08€
Κωδικός: 9789607370822
Η Γενετική Μηχανική μπορεί να είναι το κύμα του μέλλοντος στη γεωργία, αλλά είναι το μέλλον που θέλουμε; Σε αυτόν εδώ τον περίσκεπτο και προκλητικό οδηγό, οι συγγραφείς μάς ζητούν να εξετάσουμε την επιρροή και τις επιπλοκές μιας τεχνολογίας καλοπροαίρετης, αλλά ενδεχομένως επικίνδυνης, η οποία μπορε..
12,17€
Χωρίς ΦΠΑ:12,17€
Κωδικός: 9789608002401
Οι διαρκώς αυξανόμενες διατροφικές κρίσεις (π.χ. διοξίνες, φυτοφάρμακα, κακή ποιότητα εμφιαλωμένων νερών, γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα) και η κλιμακούμενη δυσπιστία του καταναλωτή αποτέλεσαν τους κύριους λόγους για τη συγγραφή του παρόντος βιβλίου. Το παρόν βιβλίο αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαι..
55,00€
Χωρίς ΦΠΑ:55,00€
Κωδικός: 9789603990109
1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ (ΔΙΑΓΟΝΙΔΙΑΚΩΝ) ΦΥΤΩΝ 3. ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΓΟΝΙΔΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 4. ΠΙΘΑΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 5. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΩΝ GMO 6. ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ 7. ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟ..
12,00€
Χωρίς ΦΠΑ:12,00€
Κωδικός: 9789605363680
Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι τα τρόφιμα που μπαίνουν στο πιάτο μας δεν είναι αυτά που ήταν κάποτε. Τρώμε γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα, χωρίς να το γνωρίζουμε. Η βιομηχανία της βιοτεχνολογίας ανθεί και πλουτίζει. Το ζήτημα είναι ότι οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία μας προβλέπονται τραγικέ..
17,32€
Χωρίς ΦΠΑ:17,32€
Κωδικός: 9789605831844
Η νέα αυτή αναθεωρημένη και ενημερωμένη έκδοση της "Εισαγωγής στη μηχανική τροφίμων" καλύπτει ποικιλία θεμάτων από τις αρχές της μηχανικής, βάσει της θεμελιώδους φυσικής, έως τις διάφορες εφαρμογές στην επεξεργασία τροφίμων, και συνεχίζει να αποτελεί πολύτιμο διδακτικό και επαγγελματικό εργαλείο ανα..
90,00€
Χωρίς ΦΠΑ:90,00€
Κωδικός: 9789603517443
Τα θέματα διατροφικής ασφάλειας βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο του κοινωνικού ενδιαφέροντος, καθώς όλοι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές προσδοκούν και απαιτούν περισσότερη ασφάλεια, καλύτερη ποιότητα και αντικειμενική ενημέρωση για τα τρόφιμα και τη διατροφή τους, αλλά και έλεγχο για ποιότητα και ασφάλει..
45,64€
Χωρίς ΦΠΑ:45,64€
Κωδικός: 9786188281233
Στο παρόν βιβλίο, ο αναγνώστης θα βρει χρήσιμες πληροφορίες για τα αίτια που προκαλούν την ποιοτική υποβάθμιση και τις αλλοιώσεις στα τρόφιμα, καθώς και για τις διάφορες μεθόδους επεξεργασίας και συντήρησης των τροφίμων με τις οποίες μπορούν να παραχθούν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, ασφαλή για τη..
35,50€
Χωρίς ΦΠΑ:35,50€
Κωδικός: 9789603902072
Η επεξεργασία τροφίμων ως επιστημονική και τεχνολογική δραστηριότητα καλύπτει μια ευρεία περιοχή από τη στιγμή της παραγωγής της πρώτης ύλης μέχρι τη διάθεση του τελικού προϊόντος. Περιλαμβάνει την εφαρμογή επιστημονικών αρχών με σκοπό την επιβράδυνση των φυσικών διεργασιών αποσυνθέσεως των τροφίμων..
50,88€
Χωρίς ΦΠΑ:50,88€
Κωδικός: 9789603902089
Ο δεύτερος τόμος της "Επεξεργασίας Τροφίμων" χωρίζεται σε επτά μέρη και καλύπτει επεξεργασίες οι οποίες καταλήγουν στη συντήρηση των τροφίμων, όπως η αφυδάτωση και η συμπύκνωση, οι ζυμώσεις των τροφίμων, η συντήρηση με άλας και σάκχαρο, η χρήση των χημικών συντηρητικών, η επεξεργασία με υψηλή πίεση,..
59,36€
Χωρίς ΦΠΑ:59,36€
Κωδικός: 9789600232806
Η επεξεργασία των τροφίμων, έχει ως στόχο τη διατήρηση της ασφάλειας και των θρεπτικών, οργανοληπτικών, φυσικοχημικών και βιολογικών χαρακτηριστικών των τροφίμων, ενώ συγχρόνως θα πρέπει να ικανοποιεί τις αυξημένες απαιτήσεις των καταναλωτών για ασφαλή, θρεπτικά, σταθερά και ευκολόχρηστα τρόφιμα. Το..
71,02€
Χωρίς ΦΠΑ:71,02€
Κωδικός: 9789600232738
Η σειρά "Μύθος ή Πραγματικότητα" διαχωρίζει το γεγονός από τη μυθοπλασία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές περιπτώσεις ανθρώπων που οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί και οι σκηνοθέτες έκαναν ακόμη πιο εξαιρετικές. Από τον Τζέσε Τζέιμς ως τον Τζέιμς Μποντ, από τον Ροβινσώνα Κρούσο ως τον Αλ Καπόνε, στη σειρά..
84,80€
Χωρίς ΦΠΑ:84,80€
Κωδικός: 9786185062057
Η επεξεργασία τροφίμων ως επιστημονική και τεχνολογική δραστηριότητα καλύπτει μια ευρεία περιοχή από τη στιγμή της παραγωγής της πρώτης ύλης μέχρι τη διάθεση του τελικού προϊόντος. Περιλαμβάνει την εφαρμογή επιστημονικών αρχών με σκοπό την επιβράδυνση των φυσικών διεργασιών αποσυνθέσεως των τροφίμων..
58,30€
Χωρίς ΦΠΑ:58,30€
Κωδικός: 9786185062064
Ο δεύτερος τόμος της “Επεξεργασίας Τροφίμων” χωρίζεται σε επτά μέρη και καλύπτει επεξεργασίες οι οποίες καταλήγουν στη συντήρηση των τροφίμων, όπως η αφυδάτωση και η συμπύκνωση, οι ζυμώσεις των τροφίμων, η συντήρηση με άλας και σάκχαρο, η χρήση των χημικών συντηρητικών, η επεξεργασία με υψηλή πίεση,..
68,90€
Χωρίς ΦΠΑ:68,90€
Κωδικός: 9786185252212
Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχομαι την πρώτη έκδοση του βιβλίου «Επιδημιολογία Τροφιμογενών Νοσημάτων» του Νικόλαου Ανδρίτσου, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά που μοιράστηκε μαζί μου αυτή την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια ενός τόσο σπουδαίου όσο και απαιτητικού επιστημονικού αντικειμένου, δίνοντάς μου τη ..
25,00€
Χωρίς ΦΠΑ:25,00€
Κωδικός: 9789603570684
[...] Στο βιβλίο αυτό έγινε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί το σύστημα HACCP και ο τρόπος ελέγχου του με βάση τα τελευταία στοιχεία της βιβλιογραφίας. Προσπαθεί να δώσει στον αναγνώστη τις γνώσεις που χρειάζεται για να μπορέσει ο ίδιος να αναπτύξει, να εφαρμόσει και να επιθεωρήσει ένα τέτοιο σύστημα...
27,87€
Χωρίς ΦΠΑ:27,87€
Εμφάνιση 1 έως 24 από 54 (3 Σελ.)